Hizmetlerimiz.
Web / SEO Hizmetleri
Bilgi için iletişime geçin. # Web | # SEO
Makale / Backlink Hizmetleri

Makale hizmetleri için iletişim kurabilirsiniz.

Yüz Estetiği

Yüz Estetiği Nedir Nasıl Olur Kimler Yapmalı?

Yüz Estetiği Nedir Nasıl Olur Kimler Yapmalı

Günümüzde farklı yaş grupları yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırarak daha genç görünmek ya da yüzdeki şekil bozuklarını düzeltmek amaçlarıyla yüz estetiği uygulamalarından faydalanmaktadır. Yüzü oluşturan faklı bölümlerin doğal ve uyumlu bir görünüme kavuşması daha genç bir görünüm yaratmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde cerrahi operasyonların yanı sıra ameliyatsız çözümler sunan yüz estetiği uygulamaları sayesinde istenilen görünüme sahip olmak mümkündür.

İçindekiler


Yüz Estetiği Nedir?
Yüz Estetiği Kimlere Uygulanır?
Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?
Yüz Estetiği Nasıl Uygulanır?
Yüz Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular


Yüz Estetiği Nedir?

Plastik Cerrahi bölümünün alt dallarından biri olan yüz estetiği; özellikle belli bir yaştan sonra dış etkenler nedeniyle yüzde görülen deformasyonları tersine çevirmek ya da yapısal olarak görünümünden rahatsızlık duyulan yüz bölgelerini değiştirmek amacıyla kişilerin kendi isteklerine bağlı olarak gerçekleştirilen ameliyatlı ya da ameliyatsız uygulamaları içermektedir.

Yüz Estetiği Nedir Nasıl Olur Kimler Yapmalı
Yüz Estetiği


Yüz estetiği operasyonları genel olarak tüm yüze uygulanabileceği gibi yalnızca yüzün belli bölümlerine de uygulanabilmektedir. Yüz; ağız ve çene, yanaklar ve burun, alın ve göz çevresi olarak üç ana bölüme ayrılmaktadır. Hastaların rahatsızlık duyduğu bölümlere müdahalede bulunurken yüzün bütünselliğine dikkat edilmektedir. Bu anlamda, uzman hekimlerin detaylı yüz analizinin ardından hem şikayetçi olunan yüz bölgeleri hem de komşu bölgeler belirlenerek uygun tedavi yöntemine karar verilmektedir.

Yüz Estetiği Kimlere Uygulanır?

Yüz estetiği uygulamaları için belli bir yaş sınırlaması yoktur. Bununla birlikte, tıbbi açıdan bir zorunluluk yoksa estetik uygulamalarından faydalanmak için 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir.Özellikle 40 yaşını geçen kadın ve erkeklerde yaş almaya bağlı olarak yüz bölgesinde sarkmalar ve çeşitli deformasyonlar görülmeye başlamaktadır. Ciltte meydana gelen değişimler yaş almaya bağlı olsa da bazı dış etkenler bu değişimlerin daha belirgin hale gelmesine neden olmaktadır. Sigara ve alkol kullanımı, yüz temizliğine özen göstermemek, düzensiz beslenme, hava kirliliği, yeterli miktarda su tüketmemek, aşırı güneş ışığına maruz kalmak ve aşırı stres gibi nedenler ciltte daha erken ve belirgin sarkma ve çizgilerin oluşmasında önemli etkenlerdir. Bu durumu tersine çevirmek ve yaşlanma belirtilerini geciktirmek amacıyla yüz estetiği operasyonlarından faydalanılmaktadır.Yüz estetiği deride görülen sarkma ve çizgilerin yanı sıra spesifik bölgelere de uygulanmaktadır. 18 yaşından büyük her yaş grubundan kadın ve erkek rahatsızlık duydukları burun, alın, göz çevresi gibi farklı bölgeler için yüz estetiği olabilmektedir.

Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği, tüm bölgeleri içine alan genel uygulamaların yanı sıra yalnızca belli bir bölgede de uygulanmaktadır.

Yüz ve Boyun Germe

Günümüzde sıklıkla gerçekleştirilen yüz ve boyun germe operasyonları genellikle 40’lı yaşlarda ortaya çıkmaya başlayan ve 50’li yaşlarda daha belirgin hale gelen sarkma ve çizgileri ortadan kaldırmak amacıyla uygulanmaktadır. Genellikle daha genç bir görünüm elde etmeyi amaçlayanların tercih ettiği yüz ve boyun germe operasyonlarında yanak, çene ve boyun derilerindeki sarkmalar ortadan kaldırılmaktadır.

Göz Kapağı ve Kaş Kaldırma

Göz kapağında ve kaş bölgesinde, özellikle belli bir yaştan sonra dokuların elastikliğini kaybetmesi nedeniyle deride sarkmalar görülmektedir. Blefoplasti olarak da bilinen göz kapağı operasyonlarında bu bölgedeki kırışıklıklar, torbalar ve şişlikler yok edilerek hastalara daha genç bir görünüm kazandırılır.Kaş kaldırma operasyonu ile de yaş ile birlikte aşağıya doğru yer değiştiren kaşlar yukarıya doğru yer değiştirilir.

Burun Estetiği

Yüzü tanımlayan önemli organlardan biri olan burun çok farklı şekillerde olabilmektedir. Bazı kişilerde aşırı geniş, büyük ya da kemerli bir şekle sahip olan burunlar özellikle sosyal hayatta kişilere rahatsızlık verdiği için rinoplastiden yararlanılmaktadır. Estetik kaygılarla yapılan rinoplasti operasyonlarının ardından burun şekilleri hastanın isteğine bağlı olarak daha ince ve küçük hale getirilmektedir. Rinoplasti uygulamaları hem kadınlarda hem de erkeklerde genellikle burun gelişiminin tamamlandığı 18 yaşından sonra yapılmaktadır.

Kulak Estetiği

Kulaklarda genetik faktörler nedeniyle, doğumdan itibaren ya da sonradan oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için de yüz estetiğinden yararlanmak mümkündür. Kulakların öne doğru kıvrılması, kulakta fazladan kıkırdak bulunması ya da üst bölümün sivri olması gibi nedenlerle çeşitli operasyonlar gerçekleştirilmektedir.

Elmacık Kemiği ve Çene

Yüz yapısını etkileyen elmacık kemiği ve çene estetik operasyonları yüzün diğer bölümlerinin de ön plana çıkmasını sağlamaktadır. İnce yanaklar, çıkık elmacık kemikleri ve törpülenen bir çene çoğu kişi için çok daha estetik bir görünüm anlamına gelmektedir. Yapısal olarak sarkık olan yanaklar ve çok uzun ya da sivri çeneler hastaların isteğine göre düzeltilerek yüzün diğer bölümleri ile uyumlu hale getirilmektedir.

Dudak Estetiği

Yüzün çok daha estetik görünmesini sağlayan dudaklar için de farklı işlemler uygulanmaktadır. Hem doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan şekil bozukluklarının giderilmesinde hem de ince dudaklara dolgunluk katmak amacıyla farklı tekniklerle estetik operasyonlar geçirmek mümkündür.

Yüz Estetiği Nasıl Uygulanır?

Teknolojinin ve tıbbın gelişmesi ile günümüzde yüz estetiği uygulamalarının çoğu ameliyatsız gerçekleştirilmektedir. Ameliyatsız uygulamalar genellikle herhangi bir iz kalmadan yapılmakta ve uygulama sonrasında hastalar çok kısa sürede günlük hayatlarına dönebilmektedir.

Botoks

Clostridium Botulinum adlı bakteriden üretilen Botulinum Toxin’in kısaltması olan botoks yalnızca ülkemizde değil dünyada da yüz bölgesinde en sık uygulanan estetik yöntemlerinden biridir. Genel olarak yüzün farklı bölümlerinde çeşitli nedenlerle meydana gelen kırışıklık ve çizgilerin ortadan kaldırılması amacıyla uygulanmaktadır. Alındaki yatay çizgiler ve göz çevresindeki kırışıklıklar başta olmak üzere boyun, burun kenarları, dudak üstü ve çene bölgesinde görülen çizgiler için de botoks uygulamalarından yararlanmak mümkündür. Ameliyatsız gerçekleştirilen uygulamalar geçici olduğu için en fazla 6 ay içinde işlemlerin tekrarlanması gerekmektedir.Aynı yaş grubundaki bireylerde bile mimik kullanımı, cilt kalınlığı gibi faktörler yüzde farklı belirtilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Genetik ve çevresel faktörler de çizgilerin daha belirgin olmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, yalnızca ileri yaştaki bireyler değil daha genç kişiler de botoks uygulamasından yararlanmaktadır.

Dolgu

Ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarından biri de dolgudur. Yüzde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kırışıklık, çizgi ve izleri yok etmek ve sarkma görülen bölgelere hacim kazandırmak amacıyla uygulanmaktadır. Günümüzde hyaluronik asit içerikli dolgular en sık kullanılan dolgu türlerinden biridir. Cildi nemle doldurarak şişirme olarak da bilinen bu işlemler genellikle 6-12 ay arasında kalıcılık göstermektedir. Dolgu; yanaklar başta olmak üzere burun kenarları, çene bölgesi, göz altı, dudak ve boyun bölgelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır.

Mezoterapi

Yüz mezoterapisi anlamına gelen mezolifting; kolajen kaybı ve güneş ışınlarına aşırı maruz kalma gibi nedenlerle ciltte görülen deformasyonları düzeltmek için uygulanan ameliyatsız yüz estetiği yöntemlerinden biridir. Yaşa bağlı ciltte görülen sarmaların ve güneş lekelerinin giderilmesinde etkin bir yöntemdir. Hyaluronik asit, protein, antioksidanlar, vitamin ve mineraller deriye enjekte edilerek cildin çok daha canlı bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır.

PRP Uygulamaları

Platelet Rich Plasma ifadesinin kısaltması olan PRP, cildin gençleştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Plazma tedavisi anlamına gelen bu uygulamada hastaların kendi kanları bazı işlemlerden geçirilerek yüzdeki hasarlı dokulara enjekte edilmektedir. Vücudun çeşitli bölgelerinde de kullanılan bu yöntem yüzde kolajen üretimini artırmaktadır. PRP’nin enfeksiyon ve alerjen risklerinin çok düşük olması da bu yöntemin tercih edilmesinde önemli etkenlerdir.

Kimyasal Peeling

Cildi canlandırmak ve ölü derilerden kurtarmak amacıyla uygulanan kimyasal peeling, derinin üst katmanının soyulması işlemidir. Sivilce izleri, lekeler ve diğer deformasyonlarda bu üst tabakanın soyulmasının ardından alt tabakada kolajen sentezi başlamaktadır. Bu sayede daha canlı ve genç bir cilde kavuşmak mümkündür.

Facelift

Yüz germe ameliyatı olarak da bilinen facelift, genel anestezi altında yapılan ve yaşlanma belirtilerini minimuma indirmek amacıyla uygulanan plastik cerrahi yöntemlerinden biridir. Genellikle 50 yaşından sonra ortaya çıkan sarkmalar ve fazla deriden muzdarip olanlar daha gergin bir cilt için facelift operasyonlarından yararlanmaktadır. Boyun ve yanak bölgelerindeki sarkmalarda etkin sonuçlar alınan bu yöntemde kulak ve yanakların birleştiği yerde fazla deriler alınmaktadır.

Yüz Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular

Facelift ameliyatından sonra hastaların iyileşmesi ne kadar sürer?

Günümüzde gelişen teknikler sayesinde facelift ameliyatları genel  anestezi altında, 2-3 saat içinde yapılabilmektedir. İyileşme süresi ortalama 1 hafta olan uygulamada hastalar ertesi gün hastaneden taburcu olabilmektedir. Birkaç hafta içinde ise hastalar günlük hayatlarına dönebilmektedir.

Yüz estetiği ameliyatları sonrasında hastaların yüzünde iz kalır mı?

Yüz estetiği ameliyatlarının çoğunda, miktarı değişmekle birlikte iz kalmaktadır. Bununla birlikte, uzman cerrahlar bu izleri mümkün olduğunca ilgili bölgelere saklamaktadır. İzler burun ameliyatlarında burun içine ya da facelift operasyonlarında kulak arkasına gizlenmektedir. Fakat izler görülen bir bölgedeyse de belli belirsizdir.

Herkes yüz estetiği uygulamalarından yararlanabilir mi?

Bazı operasyonlar her yaşta bireylere uygulanabilirken bazı uygulamalar içinse belli bir yaş aralığında bulunmak gerekmektedir. Örneğin; burun estetiği olmak isteyenlerin kemik gelişimini tamamladıkları 18yaşına girmeleri, facelift operasyonları içinse en az 45-50 yaş aralığında olmak gerekmektedir.

Estetik uygulamaların etkisi önceden görülebilir mi?

Özellikle hastaların yüz estetiği uygulamalarından sonra hayal kırıklığı yaşamaması adına uzman hekimler bilgisayar ortamında ilgili bölgelerin farklı hallerini hastaya göstermektedir. Bu uygulamalarda hastaların istekleri ön planda olduğu için yüz bölümlerine yapılan rötuşlarla hastanın yüz bütünlüğünün korunması amaçlanmaktadır.

Yazar Hakkında

Yorum Gönder

Bu konular dikkatinizi çekebilir
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
Detay Bilgi
Bağlantı Sorunu!
İnternet bağlantınızla ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar göz atmaya başlayın.
Ak.web.TR
Reklam Engelleyici Algılandı!
Tarayıcınızda reklam engelleme eklentisi kullandığınızı tespit ettik.
Reklamlardan elde ettiğimiz gelir bu web sitesini yönetmek için kullanılıyor, sizden sitemizi reklam engelleme eklentinizde beyaz listeye almanızı rica ediyoruz.
WhatsApp iletişim Hoş geldiniz.
Merhaba; Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Mesajınızı yazın.